Derya “derryll” Eke

 

Derya “Derryl” Eke – Davul

Müzik hayatına 1998 senesinde Serkan Hondur ve Aybar Aydın’ la kurdukları, bugünkü ismi Delizia olan “Alternatif Rock” grubunda davul çalarak başladı. 2001 senesinde, yan grubu Hi-jack ile Sold Out ve H2000 olmak üzere pek çok festival ve konserlere katıldı.

2004’ te Baran Gencer’ in katılımıyla kendi bestelerine ağırlık vermeye başlayan Delizia grubu ile Ohm, Queen, Matchbox, Balans ve Mecaz gibi mekânlarda ve İTÜ Taşkışla Bahar Şenlikleri gibi üniversite festivallerinde çaldı.

2004 senesinde Orçun Sünear ile birlikte Reggae çalmak arzusuyla Sattas grubunun temellerini attılar. O dönemde Sattas grubunda davul çalmakdı. Aynı sene içinde öğrenim için Almanya’ya gittiğinde orada perküsyon ile tanıştı. Yaşadığı Stuttgart’ta Unsichtbar, Romeo’s Kiste isimli mekânlarda ve üniversite partilerinde çeşitli müzisyenlerle çaldı.

2006 senesinde Türkiye’ye döndüğünde Sattas grubuna perküsyonist olarak yeniden katıldı. Enstrüman olarak Akette ismiyle anılan Nyahbinghi aleti olan kendi el yapımı perküsyonları çaldı.

2009 senesinde Mehmet Yüzbaşıoğlu’nun gruptan ayrılması ile yeniden davula geçti. Halen grupta davul ve perküsyon (Nyahbinghi) çalmaktadır.

Yorum bırakın